2012. november 16., péntek

Szója olaszos paradicsommártásban

A hétfői nap menüje. 
Nem szoktam nagyon gyakran enni szóját, mert néha kicsit tartok tőle. Tudom, hogy vegetáriánus körökben nem mindig lehet elkerülni, viszont nem akarom túlzásba vinni. Sok sok évvel ezelőtt kóstoltuk meg először otthon, aztán azóta elő elő került. Ezt a receptet nagyon régóta készítem már. Az utóbbi időben annyit változtattam rajta, hogy teszek hozzá egy cseppnyi fahéjat. Az egyik görög barátnőm mondta, hogy ő minden paradicsomos ételhez tesz egy fahéjat és sárgarépát. Nos, a sárgarépa gyakran lemarad, viszont a fahéj azóta felkerült a paradicsomos ételek kíséretébe. 

Reggeli:
30 g All bran
9 g All bran flakes
200 ml tej
160 g Danone Activia Start

Tízórai:
1 banán

Ebéd:
2 szelet teljes kiőrlésű kenyér
1 db kis vaj
tonhalkrém

Vacsora: Szója olaszos paradicsommártásban

Hozzávalók:
40 g szójagranulátum
80 g durum tészta
32 g hagyma
150 ml paradicsomlé
18 g sajt
2 ek olívaolaj
kakukkfű, oregánó, bazsalikom, rozmaring, őrölt fahéj, bors


Elkészítés:
Az olaj felét egy lábasba tettem, mikor felmelegedett beletettem a tésztát. Addig pirítottam, míg némelyik barnás lett. Utána felöntöttem épp annyi vízzel, hogy ellepje. Sóztam, fedőt tettem rá és kis lángon főztem.
A hagymát apró kockára vágtam. Az olaj másik felét felmelegítettem egy másik edényben. Hozzátettem a hagymát, pici sót, és üvegesre sütöttem. Utána hozzátettem a száraz szóját és pirítottam egy kicsit, de vigyázva, hogy meg ne égjen.
Hozzáöntöttem a paradicsomlevet és egy kevés vizet. Beleszórtam a fűszereket, sóztam, tekertem bele borsot. Kis lángon fedővel letakarva hagytam, hogy redukálódjon.
Mikor kész lett, rátettem a tésztára, sajtot reszeltem rá és díszítésként megszórtam friss bazsalikomlevéllel.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése