2012. november 5., hétfő

Szimpla rántott padlizsán...

A mai napra a kukoricás lepény maradékát terveztem. Nos, a dolgok másként alakultak. Nem sikerült reggel időben felkelnem, így nem tudtam főzni. Gondoltam mindegy, majd bent veszek valamit és vacsorára megeszem, amit akartam. Aztán végülis mikor hazaértem, már nem volt kedvem a kukoricás lepényhez. Ezért nem szeretek két napra főzni, mert másnap már nem nagyon van kedvem hozzá. Na, nem gond, azért találtam mást...
Ma fura mód egyáltalán nem estem kísértésbe, hogy egyek édességet. Mondjuk a csokis doboz mögöttem már kiürült, úgyhogy kicsit nehezebb csokihoz jutni. Itthon pedig alapból nincs.

Reggeli:
21 g All Bran
10 g All Bran Branflakes
2,5 dl tej

Tízórai:
1 mandarin

Ebéd:
2 (papírvékony) szelet teljes kiőrlésű kenyér
1 kis darab vaj
2 db sambal ízesítésű sajt
kis adag lazackrém

Uzsonna:
110 g szőlő

Vacsora: Rántott padlizsán görögsalátával

Hozzávalók:
6 szelet padlizsán
44 g tk. tönkölyliszt+víz keverék a bundához
34 g zsemlemorzsa a panírozáshoz

60 g uborka
28 gram fekete olajbogyó
22 g lilahagyma
28 g zöld kaliforniai paprika
49 g paradicsom
68 g feta sajt
2 ek. olívaolaj
6 g balzsamecet krém
bors

Elkészítés:
Mivel nem szeretek tojást használni, így a lisztet összekevetem kevés vízzel, míg egy sima keveréket kaptam. Nem szoktam nagyon sűrűre hagyni, de nem szabad, hogy nagyon folyós legyen. Azért meg kell, hogy ragadjon a padlizsánon. Ebbe forgatom bele a megsózott padlizsánt. Utána a zsemlemorzsába. Majd kisütöm olajban.

A salátához mindent darabokra vágok. A végén az olajat és a balzsamecetet ráöntöm, borsot tekerek rá. Összekeverem és kész.



Hát ennyi. Remélem megálmodom, hogy holnap mit akarok menni, mert egyelőre ötletem sincs. Ebből megint    hűtőszekrény nyitogató játék lesz.

Fura mód még tornázni is volt kedvem. Általában itt szoktam elbukni, hogy lustának érzem magam, és "ha kihagyom egyszer az úgysem árt" felkiáltással nem tornázok. Aztán következő nap se, és így tovább...



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése