2012. november 16., péntek

Padlizsános és csicseriborsós tagine

Vasárnapra egy marokkói beütésű ételre esett a választásom. Padlizsános és csicseriborsós tagine. A már előzőleg említett egyik Kaliforniából  hozott  könyvemben találtam. Persze kicsit átalakítottam, mert azért minden nem volt itthon. De szerintem így is nagyon finom lett. Kicsit mondjuk túlságosan is leredukáltam a paradicsomlevet, szerencsére teflon wokban csináltam, különben tutira leég. Tervben van, hogy egyszer veszek majd egy igazi tagine edényt, de addig azzal dolgozok, ami van. 

Reggeli:
23 g All bran
8 g All bran flakes
100 ml tej
160 g Danone Activia Start

Ebéd Padlizsános és csicseriborsós tagine
Hozzávalók:

151 g padlizsán
87 g cukkini
58 g krumpli
53 g hagyma
1,5 ek olívaolaj
1 g fokhagyma
57 g gomba
1 dl paradicsomlé
80 g konzerv csicseriborsó
52 g kuszkusz
fél kanál őrölt koriander
1 kanál római kömény
fél kanál őrölt fahéj
1 kanál őrölt kurkuma
bors
kevés koriander levél

Elkészítés:
Felvágtam a padlizsánt kb 1,5 cm x 1,5 cm-es kockákra, a cukkinit vastagabb karikákra vágtam. Besóztam, öntöttem rá egy kis olívaolajat, egy tepsibe tettem és addig sütöttem, amíg szépen megpuhultak és megbarnultak.
A krumplit negyedekre vágtam és héjastól feltettem sós vízben főzni. Nem kell teljesen puhára főzni, de azért ne legyen nyers se.
A hagymát karikára vágtam és a maradék olajon feltettem sülni. Hozzányomtam a fokhagymát is. Kb 5 percig sültek, mikor hozzátettem a negyedekre vágott gombafejeket. Sütöttem együtt kb 3 percig, aztán hozzátettem a fűszereket.
Következőnek hozzátettem a közben megpuhult krumplit. Hozzáöntöttem a paradicsomlevet és egy kevés vizet. Fedő alatt addig főztem, amíg a szósz elkezdett sűrűsödni. 
Utána hozzátettme a padlizsánt és a cukkinit, valamint a csicseriborsót is. Tovább főztem még kb 10 percig.
Közben a kuszkuszra tettem egy kis bio vegetát, sót és annyi forrásban lévő vizet, hogy ellepje. Kb 5 perc alatt megpuhul teljesen.
Amikor elkészült a szósz, a kuszkuszhoz tettem és koriander levelet tettem rá díszítésként.





Vacsora Melegszendvics
2 db (papírvékonyságú) teljes kiőrlésű kenyér
8 g vaj
23 g reszelt kecskesajt
24 g házi ketchup

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése