2012. november 17., szombat

Pizza al salmone avagy Füstölt lazacos pizza

Csütörtöki menü.
Ennek a pizzának a története az Albert Heijn-ben kezdődik. Szupermarket, általában náluk szoktam vásárolni. Van egy saját márkájú pizzájuk, amit nagyon szeretek. Legutóbb megláttam, hogy készítenek füstölt lazacos pizzát is. Eddig valamiért eszembe se jutott, hogy lehetne ilyet is csinálni. Úgyhogy megkóstoltam, és rögtön a kedvencek elejére ugrott.
Elég húzós az ára, úgyhogy jött a szokásos, azon gondolkodtam, hogy házilag hogyan állítsam elő. Nos, tökéletesen sikerült. Igaz, a legjobb az lett volna, ha a pizzatésztát is itthon csináltam, de így hétközben nem volt hozzá kedvem. Majd egyszer azt is...

Reggeli:
27 g All Bran
9 g Branflakes
200 ml tej

Tízórai:
1 banán

Ebéd:
2 db teljes kiőrlésű kenyér
1 kis db vaj
Kb 30 g tonhalkrém


Vacsora: Pizza al salmone

Hozzávalók:
144 g (fél) pizzalap paradicsomkrémmel megkenve
48 g füstölt lazac darabok
16 g mozzarella
9 g kapribogyó
15 g kaprigyümölcs
6 g rukkola saláta
1 ek olívaolaj
bors, kakukkfű

Elkészítés:
A pizzalapra dobáltam a lazacot. Megszórtam kapribogyóval. A kaprigyümölcsöket félbe vágtam, és szintén a pizzára tettem. A mozzarellát vékonyabb szeletekre vágtam és rátettem a pizzára. Megszórtam borssal, kakukkfűvel. Előmelegített sütőben, kb 220 fokon 12 percig sütöttem.
Amikor elkészült, rátettem a rukkola salátát és megöntöztem az olívaolajjal.
Finom...


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése