2015. március 23., hétfő

Uh, hétfő...

A mai reggel kicsit mérges voltam. Ráálltam a mérlegre és mérgesen konstatáltam, hogy ahelyett, hogy lefelé ment volna 70,7-ről felment 71,0 kg-ra. Azt hiszem a mérleg sokáig fog még pirulni, azok után, amiket mondtam neki, de aztán rájöttem, hogy igazából nem számít. Tudom, hogy pont ezek a pillanatok azok, amikor nem szabad elkeseredni, és mérgesen feladni. Már máskor is előfordult, hogy mikor izgatottan álltam reggel a mérlegre, nem olyat mutatott, amit szerettem volna. Emiatt nem szabadna igazán minden nap mérni magamat. Szóval gyorsan a hátam mögé teszem ezt az eredményt, és inkább arra fókuszálok, hogy menjek tovább. Fő a pozitív hozzáállás!

A mai napi bölcsessége:


Magyarán: Nem számít milyen lassan haladsz, csak ne állj meg.

A mai menü:

Reggeli: 60 g szénhidrátcsökkentett kenyér, szójamargarin, 1 db kápiapaprika

Tízórai: Fagyasztott málna joghurt + 2 tk tört lenmag

Ebéd: Tejfölös gombás karfiol ragu tésztával

Hozzávalók 1 személyre:
1/4 fej karfiol
1 ek olívaolaj
1/4 fej hagyma
1 zöldpaprika
75 g gomba
só, pirospaprika, bors, majoranna
1 ek liszt
1/2 dl tejföl (esetemben szójajoghurt volt)

60 g csökkentett szénhidráttartalmú tészta

A hagymát kockára vágtam és az olajon megsütöttem. Amikor elkészült, rászórtam a pirospaprikát. A rózsákra szedett karfiolt megmostam, megszárogattam, és a nagyobb darabokra vágott, megmosott gombával együtt a hagymára tettem. Átforgattam a paprikán. Felöntöttem annyi vízzel, hogy ellepje, sót, borsot, majorannát tettem hozzá és fedő alatt , alacsonyabb tűzön pároltam.
A lisztet és a szójajoghurtot simára kevertem. Amikor a ragu megfőtt, levettem a tűzről, hogy ne legyen olyan forró, mikor hűlt egy kicsit, akkor hozzákevertem a lisztes joghurtot. Visszatettem a tűzre, és megvártam, hogy besűrűsödjön.
Szénhidrátcsökkentett lisztből készült tésztát készítettem  hozzá.

Tízórai: 1 alma + 5 db korpovit keksz

Vacsorára sajtos melegszendvicset tervezek, szénhidrátcsökkentett kenyérből.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése