A szombati napom nem úgy alakult, ahogy elterveztem volna. Megterveztem szépen, hogy mi lesz a napi menü, de sajnos nem jött össze. Ez most rajtam kívüli dolog volt, és igazából nem is léptem félre. Reggelire és tízóraira csak egy banánt sikerült megennem. Nem voltam ettől a legboldogabb, mert a banánnak amúgy is nagy az kalória és szénhidrátértéke, de most ez volt a leggyorsabb. Ez volt minden, amit délelőtt ettem. Viszont ebédre legalább sikerült visszatérnem a rendes kerékvágásba.
Szombati nap reggelén 70,9 kg voltam, ami végre megint erőteljesen közelít a 60-nal kezdődő számokhoz. Már nagyon várom.
Ebéd: Zöldbabfőzelék pácolt tofuval
Hozzávalók 1 személyre:
250 g fagyasztott zöldbab (frisset elég nehéz kapni, főleg, hogy én a zöld zöldbabot szeretem)
1 ek olívaolaj
1 ek Graham liszt
1/4 lilahagyma
víz
pirospaprika, ételízesítő, só
szójajoghurt
100 g füstölt tofu
szójaszósz
citromhéj/citromlé
olívaolaj
bors
lilahagyma
A zöldbabot jó bő vízben feltettem főni. Ételízesítőt és sót tettem hozzá. A hagymát az olajon megpároltam, hozzátettem a lisztet és pirítottam egy darabig. Amikor már barnult, lehúztam a tűzről és rászórtam a pirospaprikát. A megfőtt zöldbab levéből kisebb adagokat mertem a rántáshoz, amikor simára ki tudtam keverni, akkor az egészet hozzáöntöttem a zöldbabhoz. Ezután visszatettem forrni.
Közben a tofut szeletekre vágtam és bepácoltam a szójaszósz, citromlé, citromhéj, olívaolaj és apróra vágott hagyma keverékébe. Mielőtt a főzelék elkészült volna, akkor a tofut teflon serpenyőben megsütöttem.
Lehet, hogy kicsit fura együtt a magyaros zöldbabfőzelék és a távol-keleti ízesítésű sült tofu, de nekem nem volt bajom vele. :)
Délután kicsit sumákoltam és már megint Korpovit kekszet ettem lekvárral. Mindegy, ilyen napok is kellenek.
A vacsorát viszont nagyon vártam, mert egy olyan saláta volt, ami nagyon ízlett. A receptet szintén a dietetikusnak köszönhetem. Eredetileg valószínűleg sima hússal készült volna, viszont én nem eszek olyat, ezért jött a hal, mint helyettesítő. Az Aldiban kapni nagyon finom füstölt pisztrángfilét, az valami fantasztikusan megy ízben hozzá. Az egész saláta ízvilága nagyon jó, van benne alma, savanyú uborka, füstölt hal, főtt krumpli, saláta, hát lehet ezek után rossz??? :)
Orosz hússaláta
Hozzávalók 1 személyre:
125 g füstölt halfilé (nálam pisztrángfilé)
75 g főtt burgonya
75 g savanyú uborka
50 g alma
50 g light majonéz (nálam tojásmentes változat)
őrölt bors, tárkonylevél
1 zacskó saláta keverék
1 tk mustár
A salátát egy tálba öntöttem. A főtt burgonyát, az almát, az uborkát csíkokra vágtam és a salátához tettem. A halat apróbb darabokban a salátára tördeltem. A majonézt, a mustárt, a tárkonylevelet és a borsot összekevertem egy tálkában, és rátettem a salátakeverékre. Óvatosan összeforgattam, hogy azért annyira ne törjenek össze a hozzávalók. Szerintem nagyon finom.
Orosz füstölt hal saláta |
A szombati napra még nem tettem ki motivációs képet. Egyébként a lakást elkezdtem teleaggatni mindenféle motivációs képpel végre. A konyha és a hűtő már egész jól néz ki. :)
Nos, akkor a szombati segítő bölcsesség:
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése