Tegnap egy kisebbfajta győzelmet arattam saját magam felett. Munka után még elmentem valahová, aztán jóval később hazafelé jövet a villamoson megszólalt az a belső hang, nevezzük Bűnrecsábító Évának: "Hmmm, enni kéne valamit, valami finomat... Szállj le az Aldinál és vegyél valamit... Csak egy kicsit..." és éreztem, hogy hajlok felé. De aztán hirtelen felébredt Állhatatos Éva és eszembe juttatta a tegnap talált és kinyomtatott motivációs szövegeket, ezek után rövid csatában átmenetileg kiütötte Bűnrecsábító Évát. Úgyhogy nem mentem be az Aldiba, hogy valami finomságot vegyek. Ez már egy kisebbfajta győzelem. Kis lépés az emberiségnek, nagy lépés nekem... :)
Úgyhogy eldöntöttem, hogy minden napra nézek valami motivációs kis képecskét. Ártani nem árthat. :)
A mai legyen mondjuk ez. Kitettem a konyhaszekrényre is. Bár tervezem, hogy a hűtőt is beborítom motivációs képekkel.
Amúgy tegnap este vacsorára a zabkása deluxe győzött. Utána azért még lecsúszott egy-két lekváros korpovit keksz és néhány szem mandula, de összességében nem történt nagy bűnözés. Ennek eredményeképpen ma picit megint lejjebb ment a mérleg mutatója. A reggeli mérlegelésen 71,3 kg voltam. Igen, tudom, hogy egészségtelen minden nap mérni magunkat, csak hetente egyszer szabadna, de én szeretem tudni, hogy haladok-e egyáltalán, és ha igen, akkor a jó irányba megyek-e. Bár azért el tudok keseredni egy-egy olyan eredményen...
Tegnap este végre volt erőm félig megcsinálni a mára tervezett menüt. Zöldségleves és rizses lencse lett volna, azonban a zöldséglevesre elfogyott az energia. Viszont a másik elkészült.
Tehát a mai menü:
Reggeli: 60 g szénhidrátcsökkentett kenyér, tonhalpástétom
Tonhalpástétom
Hozzávalók:
1 kis doboz (60 g-os) tonhalkonzerv
kapribogyó
1 ek joghurt (nálam szójajoghurt volt most terítéken)
1 tk majonéz (tojás nélkülit használok, az Aldiban kapható, szerintem egész jó)
bors
snidling
snidling
Elkészítés:
A tonhalról leöntöttem a folyadékot, és egy tálkába tettem. A kapribogyót apróbbra vágtam és hozzátettem a tonhalhoz. Rálöttyintettem a majonézt, a joghurtot, megszórtam egy kis frissen őrölt borssal, aztán összekevertem az egészet. Amikor van otthon, akkor szeretek használni még apróra vágott snidlinget is, de az utóbbi időben nem voltam valami jó kertész.
Tonhalpástétom |
Tízórai: 1 db alma
Ebéd: Indiai fűszerezésű lencsés rizs
Hozzávalók 1 személyre:
1/4 lilahagyma (gondolom vörössel is tök jó, de én a lilahagymát jobban szeretem)
50 g lencse (nem vörös lencsét használtam, bár szerintem a következő alkalommal azzal fogom kipróbálni, sima barna lencse volt itthon)
1/4 bögre barna rizs
1/4 paradicsom
1 tk mustár
1 ek olívaolaj
só, bors, ételízesítő (én szárított zöldségeket használtam)
chilipor, római kömény, kurkuma, őrölt koriander koriander, szerecsendió, őrölt szegfűszeg ízlés szerint (curryport is szerettem volna beletenni, de sajnos nem volt most itthon)
És még egy kis fokhagymát is elbírt volna, de azt meg elfelejtettem
A barnarizst többszörös mennyiségű sós, ételízesítős és a fent felsorolt fűszeres vízben feltettem főni.
A lilahagymát szeletekre vágtam és az olívaolajon megsütöttem. Aztán kiszedtem egy tányérra és a visszamaradt olajon átsütöttem egy kicsit az előző nap beáztatott és most lecsöpögtetett lencsét. Kb egy perc után rászórtam a fűszereket a lencsére (mindegyikből használtam megint), majd sót is, aztán felöntöttem egy kevés vízzel és hagytam, hogy kis lángon megpuhuljon. Nem tudom, mondjuk ki hogy van vele, de én rettentően szeretem a római köményt. Még holland éveim alatt ismerkedtem meg a shoarmával, aminek ugye alap alkotóeleme, azóta is tart ez a szerelem.
Még mielőtt a lencse elkészült volna, kockára vágtam a paradicsomot és hozzátettem.
Amikor a rizs megpuhult, leöntöttem róla a visszamaradt vizet, és a még meleg rizst hozzákevertem a már megpuhult lencséhez. Belekevertem a már megsütött hagymát is. És voilá...
Indiai fűszerezésű lencsés rizs |
Uzsonna: 1 db narancs lesz
Vacsorára még nem döntöttem el, talán valami saláta lesz porondon most. Meglátjuk holnapra. :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése