Ma elég lusta voltam, így nem főztem reggel ebédre. Inkább hideg kaját vittem. Utána eléggé hezitáltam, hogy vajon mit csináljak, két ötletem is volt, az egyik a padlizsános tészta, a másik pedig a lazac spenót salátával. Mivel holnap is padlizsánt tervezek enni, így inkább a lazac felé hajlottam. Egyszerű elkészíteni is és finom is.
Elég nagy volt a lazac szelet, úgyhogy még le is kellett vágnom belőle. Már jó ideje nem ettem, úgyhogy nem emlékeztem rá, hogy mennyi kalória van benne. Hát, eléggé meglepődtem, mikor láttam. Ilyenkor nem füstölt lazacot használok, hanem egy sima filézett szeletet. A spenótból pedig a kisebb leveleket választom ki, mivel azok zsengébbek.
A mai menü:
Reggeli
kb 223 kcal
2 db weetabix
150 ml kecsketej
Ebéd - Sajtos melegszendvics
kb 329 kcal
2 szelet teljes kiőrlésű kenyér
10 g vaj
131 g kaliforniai paprika
27 g sajt
Uzsonna
kb 120 kcal
1 banán
Vacsora - Roston sült lazac spenótsaláta ágyon
kb 483 kcal
Hozzávalók 1 személyre:
10 g fenyőmag
100 g lazac
41 g mozzarella (általában a mozzarella golyókat szoktam használni, most nem volt olyan otthon)
47 g friss spenót
2 ek olívaolaj
pár csep citromlé
bors
szárított kakukkfű és oregánó
Elkészítés:
A fenyőmagot száraz serpenyőbe tettem és lassú tűzön elkezdtem pirítani. Nem jó, ha nagyon megkapja, azért kell a lassú tűz. Akkor jó, amikor egyenletes szép barnára pirult.
A spenótról leszedtem a vastagabb szárakat, lemostam és jól lecsöpögtettem. Szoktam salátapörgetővel (nem tudom a rendes nevét) lecsöpögtetni. Most nem azt használtam.
A mozzarellát darabokra szedtem, hozzátettem a spenóthoz. A megpirult fenyőmagot is hozzáöntöttem.
A lazaz felső felét (nem a bőrös felét) megfűszereztem, sóztam, borsoztam. Egy serpenyőben felforrósítottam egy kis olajat és a lazacot a fűszeres felével lefelé az olajba tettem. Utána forgatni kell, hogy egyenletesen megsüljön. De nem szabad nagyon túlsütni.
Amikor elkészült, akkor a spenótos salátára öntöttem az olívaolajat, a citromlevet és egy kis borsot tekertem rá.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése