2021. február 15., hétfő

Majonézes tonhalkrém kapribogyóval

Mostanában elég sokat agyalok azon, hogy mit egyek reggelire, ami beleillik a szénhidrát- és kalóriacsökkentett diétába. Mivel a felvágottak eleve ki vannak zárva, a vega májkrém meg egy idő után unalmas lesz, így jött a képbe ez a tonhalkrém.

Arra már nem is emlékszem, hogy az eredetijét hol olvastam, azt tudom, hogy a neten futottam évekkel ezelőtt bele. Azóta már szerintem változtattam rajta, évásítottam. Ha minden igaz, az eredeti recept talán vajat használt. Mivel nálam az ki van zárva, helyette bejött a margarin, ami bár tudom, hogy nem a legjobb választás, de amíg nincs más, kénytelen vagyok ezt enni.

Néha változtatom az összetevőket, van, hogy fekete olajbogyót teszek bele felaprítva, van, hol kifelejtem belőle a csemege paprikakrémet, ahogy épp esik. Most a legutóbb elkészített recepet írom. Ebben a mennyiségek csak jelzésként vannak, egyébként mindenki úgy ízesíti, ahogy jobban esik. 

A házi paprikakrém itthon készített paprika ledarálva, sóval eltéve. Ebben nincs más hozzávaló.


Tehát a tonhalkrém hozzávalók (de amúgy ízlés szerint):

1 kis konzerv tonhal, olaj leöntve (én általában vagy Rio Mare-t vagy pedig Twist-et használok)

9 g kapribogyó

11 g vegán majonéz

19 g tejmentes margarin

19 g szezámolaj

5 g házi csemege paprikakrém


Elkészítése nagyon egyszerű.

Ahogy már írtam a tonhalról leöntöm az olajat, és jól lecsöpögtetem. Egy kis tálban összetöröm villával.

A kapribogyót éles késsel felaprítom, vigyázva, hogy az ujjam egy darabja ne kerüljön szintén bele, mert akkor az már kicsit más témájú krém lenne. Ezt hozzáöntöm a tonhalhoz.

Hozzámérem a majonézt, a margarint, és meglocsolom egy kicsi szezámolajjal.

Jól összekeverem, hogy viszonylag homogén massza legyen belőle. Persze a tonhal és a kapribogyó nem fog szétmenni, de a többi hozzávaló jól elkeveredik.

Legvégül belekeverem a csemege paprikakrémet is.


A recept tényleg ízlés szerint variálható, akár szezámmagot is lehet beletenni, vagy bármi mást, ami megfelel az ízvilágunknak.

Én ezt szoktam vagy pirítósra, vagy friss kenyérre halmozni, és nagyon rövid idő alatt elfogyasztani (de csak azért, mert finom 😀 ).

Egyébként néha el szoktam felezni és hűtőben tartani, másnap is simán jó még, de én olyankor már nagyon érzem rajta a tonhal halas ízét, és akkor már annyira nem szeretem.






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése