Ez az étel az egyik kedvencem. Hamar elkészül, nem kell hozzá sok alapanyag, és különösebb bonyolultság sincs benne.
A legjobb, amikor friss kelbimbóból tudjuk készíteni, de jobb híján a fagyasztott is megteszi.
Igazán színes étel, van benne lila, zöld több árnyalata, bézs a szezámmagról, és a paprika pirossága egy vidám színkavalkádot ad ki.
Hozzávalók 1 személyre:
119 g Tofu
194 g Fagyasztott vagy friss kelbimbó
80 g Lilahagyma
7 g Szezámmag
8 g Olívaolaj
13 g Tamari szója szósz
Folyékony füst
6 g Szezámolaj
Só, bors
Füstölt pirospaprika
A szezámmagot száraz serpenyőben megpirítom.
Közben a kelbimbót felszeletelem, ha fagyasztott volt, akkor egy kicsit kiolvasztom, úgy könnyebb felvágni.
A tofut csíkokra vágom, majd ráöntöm a szója szószt, szezámolajat és ráfújok egy kis folyékony füstöt. Jól összekeverem, és hagyom állni.
A hagymát felkarikázom.
A megpirult szezámmagot egy tálkába öntöm, és félreteszem későbbre. Az olívaolajat a serpenyőben felmelegítem, beleteszem a kelbimbót. Amikor már szépen pirul, akkor hozzá teszem a hagymát, és együtt sütöm őket tovább.
Ha megpuhultak, akkor kiteszem egy tányérra. A serpenyőbe öntöm a tofut, levével együtt, és néhányszor megkeverve barnára sütöm.
Mikor szép sült, barna réteg képződik rajta, akkor újra hozzáöntöm ismét a sült kelbimbó-lilahagyma kombót és jól összekeverem. Aztán rászórom a szezámmagot, majd a végén megszórom füstölt paprikával.
Szerintem a rizs passzol hozzá köretként, jelen esetben barna rizst készítettem.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése