2021. február 16., kedd

Lilahagymás kelbimbó sült tofuval

 Ez az étel az egyik kedvencem. Hamar elkészül, nem kell hozzá sok alapanyag, és különösebb bonyolultság sincs benne.

A legjobb, amikor friss kelbimbóból tudjuk készíteni, de jobb híján a fagyasztott is megteszi.

Igazán színes étel, van benne lila, zöld több árnyalata, bézs a szezámmagról, és a paprika pirossága egy vidám színkavalkádot ad ki.


Hozzávalók 1 személyre:

119 g Tofu

194 g Fagyasztott vagy friss kelbimbó

80 g Lilahagyma

7 g Szezámmag

8 g Olívaolaj

13 g Tamari szója szósz

Folyékony füst

6 g Szezámolaj

Só, bors

Füstölt pirospaprika


A szezámmagot száraz serpenyőben megpirítom.

Közben a kelbimbót felszeletelem, ha fagyasztott volt, akkor egy kicsit kiolvasztom, úgy könnyebb felvágni.

A tofut csíkokra vágom, majd ráöntöm a szója szószt, szezámolajat és ráfújok egy kis folyékony füstöt. Jól összekeverem, és hagyom állni.

A hagymát felkarikázom.

A megpirult szezámmagot egy tálkába öntöm, és félreteszem későbbre. Az olívaolajat a serpenyőben felmelegítem, beleteszem a kelbimbót. Amikor már szépen pirul, akkor hozzá teszem a hagymát, és együtt sütöm őket tovább.

Ha megpuhultak, akkor kiteszem egy tányérra. A serpenyőbe öntöm a tofut, levével együtt, és néhányszor megkeverve barnára sütöm.

Mikor szép sült, barna réteg képződik rajta, akkor újra hozzáöntöm ismét a sült kelbimbó-lilahagyma kombót és jól összekeverem. Aztán rászórom a szezámmagot, majd a végén megszórom füstölt paprikával.

Szerintem a rizs passzol hozzá köretként, jelen esetben barna rizst készítettem. 








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése