Egy ideig aztán elfeledkeztem róla, és csak az utóbbi egy-két évben poroltam ismét le.
Tehát a recept a következő:
Szükséges hozzá:
Sárgarépa
Olívaolaj
Só
Almaecet
Petrezselyemzöld
Végy néhány szál, tetszés szerinti mennyiségű sárgarépát.
Hámozd meg, és reszeld le nagyobb lyukú reszelőn, vagy pedig aprítógépben aprítsd fel, szép apróra (micsoda egy mondat! 🤣).
Egy lábasba önts annyi olívaolajat, hogy az alját összekenje, de nem kell túlzásba vinni, és tedd fel melegedni.
Ha az olaj felmelegedett (vigyázz, ne várd meg, hogy füstöljön!), akkor mehet rá a sárgarépa. Keverj rajta párat, hogy az olaj mindenhová elérjen.
Ha már egy picit serceg, akkor tegyél rá kevés sót, és egy nagyon kevés vizet tölts hozzá, de tényleg csak annyit, hogy kb. a répa feléig érjen. Majd tegyél rá fedőt, és vedd takarék lángra.
Eddig nagyon nehéz a recept.
Most még nehezebb lesz... 🤣 Ha a répa pár perc alatt megpuhult, akkor zárd el a lángot alatta. Ha sok a leve, le is öntheted, vagy rajta hagyhatod, ahogy tetszik. De a legjobb, ha olyan jól méricskéltél, hogy pont elfőtte.
Ha már langyos a répa, akkor vedd az almaecet, és óvatosan addig locsolgasd, míg az ecet almás aromája kiérződik.
Befejezéseként apríts fel egy csokor petrezselyemet, és szórd a répára.
És ennyi! 🥕
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése