Ma a Zuramnak vacsorára palacsintát sütöttem. Mivel nem eszek tojást, tejet és fehér lisztet, így nem estem kísértésbe, viszont megkívántam tőle. Mindenképp valami sósat szerettem volna, nem édeset.
Aztán edzés közben jött az ötlet: sült zöldség csicseriborsó palacsintában. Valójában inkább tortilla lapnak tűnik, de én palacsintát akartam enni, így palacsinta. ☺
Nagyon finom lett!
Hozzávalók 1 db palacsintához:
25 g csicseriborsó liszt
víz
10 g olívaolaj
15 g édesburgonya
10 g lilahagyma
11 g zellergumó
49 g brokkoli
33 g sárgarépa
só
A csicseriborsó lisztet összekevertem annyi vízzel, hogy viszonylag folyós masszát kapjak. A palacsintatésztánál hígabb volt egy kicsit. Tettem hozzá sót, és egy kevés olívaolajat. Egy palacsintasütőt kicsit kikentem olajjal, majd beleöntöttem a masszát, igyekezve, hogy mindenhova jusson, mint a palacsinta. Viszonylag kisebb lángon hagytam sülni. Tovább kell, mint a rendes palacsintát. Amikor már sültnek gondoltam, óvatosan, kézzel-lábbal megfordítottam. Ügyesnek kell lenni, mert szakadósabb, mint a rendes palacsinta. A másik felét is megsütöttem.
Közben a zöldségeket meghámoztam, és apróra vágtam. Egy teflon serpenyőben felmelegítettem a maradék olajat, és megsütöttem benne a zöldséget. Egy kis sóval ízesítettem, és figyeltem, hogy ne égjen le, inkább itt-ott piruljon.
Amikor elkészült, a palacsinta közepére halmoztam, hosszában elosztva. Majd feltekertem a tésztát.
Egy gyors zöldsalátával tálaltam.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése