2013. május 9., csütörtök

Színes tészta

Ebben a receptben a tészta nem színes, csak a végére a hozzávalóktól lesz színes. :) Igazából ez most úgy készült, hogy belenéztem a hűtőbe és improvizáltam az ott lévőkből. Gyorsan, finomat... :)
Azóta leszoktam a narancssárga színű cheddar sajtról, mert olvastam, hogy nem igazán jó a szervezetnek, amivel színezik, allergiát okozhat. Kár...

Hozzávalók:
4 db mini cukkini
fél fej lilahagyma
1 ek görögjoghurt
2 ek kefír
70 g durumtészta
7 g narancssárga cheddar sajt
2 ek extra szűz olívaolaj
só, bors


Elkészítés:
A tésztát az olaj felén megpirítottam. Utána felöntöttem csak annyi vízzel, hogy ellepje, sóztam, és kis lángon, fedő alatt puhára főztem.
A hagymát karikákra vágtam és az olaj másik felén feltettem sülni. Nem szeretem, mikor nagyon összesül, úgyhogy figyelni kell rá. Kevés sót teszek rá, és fedő alatt kis lángon sütöm. Anyutól azt tanultam régen, hogy így kell a hagymát sütni, és valahogy egyet is értek vele.
A minicukkiniket felkarikáztam, és mikor a hagyma már majdnem elkészült, hozzádobtam. A minicukkininek szerintem nem kell túl sok idő, mert jobb szeretem, mikor még roppanós kicsit.
Mikor a cukkini is elkészült, belekevertem a joghurtot és a kefírt. Borsot tekertem hozz. Kevergettem kicsit, hogy felmelegedjenek.
Mikor elkészültek, a tányérban a már megfőtt tésztára öntöttem a zöldségeket.
Narancssárga cheddar sajtot reszeltem a tetejére.
Ennyi, nagyon egyszerű, de mégis jó.

Színes tészta

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése