2013. május 9., csütörtök

Egyszerű sült zöldbab

Zöldbabot elég gyakran szoktam csinálni, már ide is tettem fel különböző rakott zöldbabos dolgokat. Igazából ez egy nagyon egyszerű változat, amit akkor szoktam csinálni, mikor munka után hazaérve gyorsan szeretnék enni valamit. :)
Az öntetet pedig gyakran használom, anyu féle szalonnába tekert zöldbabból vettem át, csak tojás nélkül. Így is nagyon finom.

Hozzávalók:
182 g zöldbab (nálam a zöld zöldbab a nyerő)
56 g görögjoghurt
14 g kefír
20 g sajt (még mindig kecskesajt)
fél gerezd fokhagyma
só, bors
fél ek olívaolaj
47 g basmati rizs

Elkészítés:
A rizst az olívaolajon süttettem egy kicsit, míg elkezdett fehéredni. Felöntöttem másfélszeres mennyiségű vízzel, sóztam kicsit és fedő alatt, kis lángon főztem tovább.
A zöldbabot sós vízben feltettem főni. Nem szeretem sokáig főzni, csak addig, amíg roppanós marad még, de már nem nyers. Ha nagyon szétfőzzük, akkor az szerintem nem olyan finom.
Közben a sajtot lereszeltem és összekevertem a joghurttal. Egy nagyon kicsi sajtot hagytam ki belőle. Belenyomtam a fokhagymás és megsóztam.
A zöldbabot lecsepegtettem, egy jénaiba fektettem szép sorban. Ráöntöttem az öntetet. A zöldbabok végeit kihagytam az öntetből, hadd süljenek meg jobban. A maradék reszelt sajtot rászórtam a tetejére.
Előmelegített sütőben, talán 200 fokon, kb 20 percig sütöttem.
A megfőtt basmati rizzsel tálaltam. Egyszerű, de még is finom.

Egyszerű sült zöldbab

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése